Tydzień temu był pierwszy dzień wiosny, a u mnie nawet jej nie widać. Postanowiłam trochę wam umilić czas i napisać przepis na serowe serca. Jest ono bardzo dobre i prościutki w wykonaniu. A wygląda niesamowicie, tak wiosennie. Dziś chcę spróbować przygotować danie bardzo dobre dopasowanie na imprezie nieco "sercach serem"!Czekam na komentarze z waszej strony! Zapraszam wszystkich do dalszego czytania!
Składniki:
- 200 g sera ricotta o serca muccaingredient
- 100 g tartego parmezanu
- 50 g gruyere
- 50 g Fontina
- 1 plaster szynki
- 1 plaster szynki
- 1 duży kawałek salami
- smażona już pokrojone warzywa
- posiekanych pistacji orzechy laskowe i migdały
- mak
- papryka słodka
- wykałaczki
Przygotowanie:
Przygotowanie serca formaggio! Perpierwszą rzeczą, jaką trzeba zrobić to mieszać, aż ser się ubije na kremową piankę.
W międzyczasie przygotować formy: umieścić warstwę folii, w każdej formie, pozostawiając na tyle, aby móc zamykać książki.Teraz udekorować trzy formy z trzema kawałkami plasterkami szynki,
pozwalając na niewielką powierzchnię, a czwarty udekorować z kolorowych warzyw.Przygotowanie serca formaggio Nell'angolo. Umoczyć jeden w
posiekanych pistacjach, w maku, drugi w posiekanych orzechach laskowych i
migdałach, a ostatni w słodkiej papryce. Łyżką umieścić mus w formach, upewniając się, że nie poruszają się dekoracje.
Serca serc formaggio, muszą odpocząć w lodówce przez co najmniej 12 godzin.Kiedy są już zimne, trzeba ostrożnie zdejmij folię i przełóż je na drewniane wykałaczki.Również tym razem zrobiłam to ... serca serem są naprawdę dobre, a także bardzo piękne, aby zobaczyć!
Efekt końcowy:
Przepis pochodzi z tej strony: KLIK
Tłumaczenie zostało wykonane dla tego bloga prze zemnie Julię Grzesiak założycielkę i redaktorkę. Kopiowanie surowo zabronione!
Podobał wam się przepis? Zrobicie go?
bardzo fajny przepis
OdpowiedzUsuńSmaczny przepis!
OdpowiedzUsuń