I w końcu przyszedł ten dzień. Dziś przygotowałam dla was przepis na kręte ciasteczka. Jak zawsze przygotowuje je Angie, czyli ciotka Violki. Ten przepis pochodzi z 2 sezonu "Bloga kulinarnego Angie" i został niedawno przetłumaczony na język polski. Zapraszam do dalszej części postu <33
Składniki:
- Rolada ciasta francuskiego
- Tuba pasty pomidorowej
- Oregano
- Ser tarty parmezan
- Sól
Przygotowanie:
Najpierw włącz piekarnik do rozgrzania na 180 stopni. Rozwiń ciasto francuskie, przykryj pomidorami, dodaj parmezan, oregano i szczyptę soli. Następnie tocz ciasto i wycinaj plasterki. Wszystko ułóż na blasze Możecie również wsunąć patyczek, aby wyglądało jak kwiatek. Piec przez 20 minut i poczekaj aż wystygną. Gotowe, życzę smacznego ♥
Filmik z przepisem:
Podobał wam się post? Wypróbujecie przepis?
Nie znałam wcześniej tego przepisu, może być całkiem smaczny :)
OdpowiedzUsuńFajnie że jest filmik ^.^
Trochę za mało się rozpisujesz, to nie hejt, chcę Ci tylko troszkę poradzić ;) Piszesz dobre posty, poprawne i wgl tylko musisz się troszkę bardziej rozpisać :)
Postaram się zaglądać do Ciebie *♡*